Závod hasičské všestrannosti - Vysoké nad Jizerou - 16.10.2021

20.11.2021 13:57

    Po roční pauze jsme se v sobotu dopoledne vydali do Vysokého nad Jizerou, na Závod hasičské všestrannosti. Letos jsme měli předem dané startovní časy, a tak jsme nemuseli nikde dlouho čekat. Bylo to ale bohužel bez oběda. Zúčastnili jsme se v počtu tří družstev - dvě starší a jedno mladší.

    Nejdříve startovalo družstvo starších "A" - Anežka, Kája, Honza, Eliška Ch. a Verča. Družstvo uběhlo trať za 30 minut a 18 vteřin a utržilo k tomu 15 trestných bodů. Anežka 3 za střelbu, Kája 1 za střelbu, Honza 2 za střelbu, Eliška Ch. 1 za střelbu a 1 za špatné přiřazení značky požární ochrany, Verča 2 za střelbu a 5 za opačně obvázanou ruku ve zdravovědě. Celkově se toto družstvo umístilo na 20. místě.

    Jako druhé startovalo družstvo mladších - Dominik, Elinka, Adam, Michal a Jindra. Družstvo uběhlo trať za 32 minut a 49 vteřin a utržilo 24 trestných bodů. Dominik 3 za střelbu a 3 za tesařský uzel, Elinka 7 za nesprávné obvázání ruky, Adam 1 za střelbu a 3 za špatné uchopení lana, Michal 3 za střelbu, Jindra 1 za střelbu a 3 za plochou spojku. Celkově se toto družstvo umístilo na 16. místě.

    A na závěr odstartovalo družstvo starších "B" - Kačka, Sabča, Vanďa, Eliška J. a Jája. Družstvo uběhlo trať za 34 minut a 54 vteřin a utržilo 31 trestných bodů. Kačka 2 za střelbu, 1 za špatný název topografické značky, 3 za tesařský uzel a 1 za špatné určení hasebních prostředků, Sabča 1 za střelbu a 5 za azimut, Vanďa 3 za střelbu a 3 za úvaz na proudnici, Eliška J. 3 za střelbu, 2 za špatné držení ve zdravovědě a 1 za špatné přiřazení značky požární ochrany, Jája 3 za střelbu a 3 za lodní uzel. Celkově se družstvo umístilo na 32. místě.

    Po odběhnutí jsme všichni dostali pamětní medaile a diplom.

    FOTO: ZDE