Závod hasičské všestrannosti - Rokytnice nad Jizerou - 15.10.2022

26.10.2022 10:43

    V sobotu ráno jsme vyrazili do Rokytnice nad Jizerou na poslední podzimní soutěž, šlo o závod hasičské všestrannosti. Předvedli jsme, jak umíme střílet ze vzduchovky, vázat uzle, topografii, požární ochranu, přelezení lana a zdravovědu. Zúčastnili jsme se jako dvě družstva starších a jedno družstvo mladších, také jsme půjčovali náhradnici Kačku do Víchovského družstva. Počasí nám moc nepřálo, celou dobu nám pršelo, a tak jsme byli rádi, že jsme přijeli na předem určený čas a po odběhnutí zase jeli domů.

    Družstvo starších A - Sabča, Adam, Jája, Eliška Ch. a Vanďa. Jediná Eliška byla bez trestného bodu. Sabča a Adam utržili jeden trestný bod za střelbu ze vzduchovky. Jája získala dva trestné body za střelbu ze vzduchovky. Vanďa dostala tři trestné body za střelbu ze vzduchovky, tři trestné body za dřívější vystartování u přelezení lana a jeden trestný bod za to, že si nevzpomněla na zříceninu v topografii. Družstvo celkově utržilo 11 trestných bodů, což znamenalo 11 trestných minut k čistému času na trati 0:25:41. Výsledný čas byl tedy 0:36:41 a družstvo se tak umístilo na 11. místě.

    Družstvo starších B - Honza, Anežka, Kája, Jindra a Eliška J. Eliška měla pouze dva trestné body za střelbu ze vzduchovky. Kája utržila tři trestné body za střelbu ze vzduchovky a dva trestné body za špatné určení hasebních prostředků u elektriky. Jindra měl tři trestné body za střelbu ze vzduchovky a tři trestné body za špatně uvázaný lodní uzel. Anežka dostala dva trestné body za střelbu ze vzduchovky, a pět trestných bodů za nepřesné určení mapy. Honza měl dva trestné body za střelbu ze vzduchovky, tři trestné body za dřívější vystartování u přelezení lana a jeden trestný bod za špatné pojmenování značky železniční stanice. Družstvo celkově utržilo 31 trestných bodů, což znamenalo 31 tresných minut k čistému času na trati 0:28:54. Výsledný čas byl tedy 0:59:54 a družstvo se tak umístilo na 29. místě.

    Družstvo mladších - Karolínka, Elinka, Dominik, Sára a Terezka. Terezka utržila pouze jeden trestný bod za střelbu ze vzduchovky. Karolínka a Elinka měly po dvou trestných bodech za střelbu ze vzduchovky. Dominik měl tři trestné body za střelbu ze vzduchovky. Sára utržila tři trestné body za střelbu ze vzduchovky a tři trestné body za neuvázaný uzel úvaz na proudnici. Družstvo celkově utržilo 14 trestných bodů, což znamenalo 14 trestných minut k čistému času na trati 0:30:40. Výsledný čas byl tedy 0:44:40 a družstvo se umístilo na krásném 5. místě.

    Náhradnice Kačka běžela za starší družstvo Víchová C. Utržila dva trestné body za nesprávné určení hasebního prostředku u sena. Družstvo získalo celkem 20 trestných bodů, což bylo 20 trestných minut k čistému času na trati 0:28:43. Výsledný čas byl tedy 0:48:43 a družstvo se umístilo na 23. místě.

    Starších družstev bylo celkem 40 a mladších 25.

    FOTO: ZDE