Výlet mladých hasičů - Pramen Labe - 16.8.2021

30.08.2021 14:28

    Na třetí výlet jsme zamířili v téměr plném počtu. Cíl byl Pramen Labe.

    Ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží v Roztokách, odkud jsme jeli pouze do Martinic. V Martinicích jsme přestoupili na autobus, který nás dovezl na Zlaté Návrší. Na Zlatém Návrší u Vrbatovy Boudy jsme si dali svačinku a vyrazili jsem na cestu. Po pár metrech jsme došli k Mohyle Hanče a Vrbaty. Odtud byl i krásný výhled do krajiny. Pokračovali jsme dál, potkali jsme řopík, který jsme řádně prozkoumali. Následovala další občerstvovací zastávka, a poté jsme konečně dorazili k Prameni Labe - už konečně víme, kde to je :-).

    Od Pramene Labe jsme se vydali na Labskou Boudu, kde jsme si dali oběd. Všichni jsme si dali kuřecí řízek s hranolkama a kofolou. Na závěr jsme od pana čísníka dostali i nanuky :-)

    Od Labské Boudy jsme se vydali k Pančavskému vodopádu. Po cestě bylo několik vyhlídek do krajiny, ale i pod nás, byla to pěkná výška. Pančavský vodopád jsme pořádně prouzkoumali a vydali se zase na cestu. Cestou jsme potkali další řopík, který jsme museli opět prozkoumat. Odtud už to nebylo daleko nazpět k Vrbatově Boudě. Po cestě nás ale zastihl deštík, a tak jsme nasadili pláštěnky a pospíchali do úkrytu. Jen taktak jsme unikli pořádnému slejváku. Ve Vrbatově Boudě jsme se občerstvili a utratili poslední penízky. Pršet přestalo právě včas, a tak jsme jsme na autobus zpět mohli čekat za sucha :-)

 

    FOTO: ZDE