Výlet mladých hasičů - Pecka - 2.7.2021

06.07.2021 12:49

    Letos se místo vícedenního výletu vydáme na čtyři jednodenní výlety. První výlet vedl na Pecku.

    Ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží, odkud jsme jeli do Nové Paky, kde jsme po chvilce čekání přestoupili na autobus na Pecku. Tam naše cesta končila. Pěšky jsme se vydali na hrad Pecka, bylo to pořád do kopce. Na hradě jsme si dali svačinu, koupili suvenýry a vydali se na prohlídku hradu. Nejdříve nás paní průvodkyně provedla 1. a 2. patrem hradu, dále jsme si prohlédli černou kuchyni a nakonec jsme šli do Harantovských sklepů. Prohlídka se nám moc líbila.

    Dále naše cesta pokračovala na oběd. Bohužel všechny restaurace na Pecce jsou zavřené, a tak jsme se vydali do nedalekého Kempu Pecka. Tam jsme se konečně naobědovali a všichni jsme si velmi pochutnali (talíře byly prázdné). Po obědě jsme se chtěli koupat v místním koupališti, ale bohužel nám počasí nepřálo - bylo chladno a začalo pršet. Tak jsme si hráli alespoň na místním dětském hřišti.

    Když nám přestalo pršet, tak jsme se vydali na cestu zpět. Abychom nemuseli dlouho čekat na náměstí, tak jsme se ještě vydali pod hrad k pomníku obětem 1. světové války. Poté už jsme šli na autobusovou zastávku, autobus nás odvezl do Nové Paky, kde jsme přestoupili na vlak. Vlakem jsme dojeli zpět do Roztok, kde už na nás netrpělivě čekali rodiče.

    FOTO: ZDE