Soptíkův pohár - Košťálov - 5.5.2018

06.05.2018 21:02

    Letos poprvé jsme se rozhodli, že budeme soutěžit o pohár dráčka Soptíka. Jedná se o šest soutěží, které nás připraví na hru Plamen. Čtyři soutěže na jaře a dvě na podzim. Na jaře soutěžíme pokaždé v požárním útoku a další jedné disciplíně. Dnes jsme měli štafetu CTIF.

    Zúčastnilo se jedno družstvo mladších - Sabinka, Bára, Eliška Ch., Eliška J., Dáňa, Adam V. a Adam Š. A jedno družstvo starších - Vojta, Michal, Matěj, Eliška, Natka, Verča, Marek, Štěpán a Honza.

    Nejprve soutěžilo mladší družstvo v požárním útoku. Nastříkali za čas 38,60 a umístili se na 8. místě. Poté jsme si šli odběhnout štafetu CTIF, na kterou nás je potřeba děvět. Jelikož nás je pouze sedm, tak jsme si půjčili dva chlapce z Víchové nad Jizerou, za což jim moc děkujeme. Výsledný čas jsme měli 125, 29 a dostali jsme se tak na 12. místo.

    Družstvo starších začínalo štafetou CTIF, kde došlo k zisku 30 trestných bodů - přelezáním žebříku, spadlým minimaxem a chybnou předávkou štafetového kolíku. Čas byl 123,65 a umístili jsme se na 18. místě. Poté jsme šli na požární útok, při kterém nám praskla páčka na rozdělovači a tudíž jsme nenastříkali a náš pokus byl neplatný. Dnes se nám moc nedařilo.

    Z obou disciplín se umístění sčítali. Mladší se celkově umístili na 11. místě a starší na 19. místě. Všichni jsme za odměnu dostali nanuky a diplom.

FOTO: ZDE