Soptíkův pohár - Košťálov - 11.5.2024

19.05.2024 13:12

    Třetí soutěž Soptíkova poháru se konala v Košťálově. Soutěžilo se opět v požárním útoku a navíc ve štafetě CTIF. Zase jsme se zúčastnili jako jedno družstvo mladších a jedno družstvo starších. Celkově se soutěže zúčastnilo 25 mladších družstev a 24 starších družstev.

    Družstvo mladších - Sára, Eliška, Janička, Fráňa, Kuba, Míša, Vojta, Ellinka, Natka a Bětka. Nejdříve si mladší zaběhli požární útok. Míša dobře nezapojila céčkové hadice k proudu, a tak došlo k jejich rozpojení. Kuba s Fráňou přispěchali na pomoc a hadice spojili, i tak jsme ale měli velkou prodlevu. Sára na levém proudu nastříkala za čas 53,62 a Míša na pravém proudu nastříkala za čas 53,96. Bohužel se s tímto časem umístili až na 22. místě. Dále si mladší zaběhli štafetu CTIF, která byla pro většinu dětí premiérová (na soutěži). Zvládli jí zaběhnout bez trestných bodů, za čas 143,60, což byl 18. čas v celkovém pořadí. Celkově se mladší umístili na 22. místě.

    Družstvo starších - Verča, Kája, Anežka, Eliška Ch., Jája, Kačka, Vanďa, Michal a Elinka. Starší si nejdříve zaběhli štafetu CTIF, kterou zvládli také bez trestných bodů. Zaběhli jí za čas 97,43, což byl 10. nejrychlejší čas. Dále si starší zaběhli požární útok, ve kterém byl opět pomalý pravý proud. Na levém proudu tentokrát Eliška Ch. nastříkala za čas 19,53 a Elinka na pravém proudu nastříkala za čas 22,44. S požárním útokem se starší umístili na 13. místě. Celkově se starší umístili na 11. místě.

    FOTO: ZDE