60m s překážkami - Lučany nad Nisou - krajské kolo - 11.9.2022

13.09.2022 19:59

    Po sobotním okresním kole, jsme se v neděli vydali na krajské kolo 60m s překážkami do Lučan nad Nisou. Do krajského kola postoupili - Jája Reková, Adam Václavík a Michal Václavík. Jája soutěžila za mladší dívky a Adam s Michalem za mladší chlapce. Na provedení disciplíny jsme měli opět dva pokusy. Počasí nám moc nepřálo, střídalo se sluníčko a déšť, a tak jsme museli dávat pozor, abysme neuklouzli na dráze.

    Nejdříve jsme všichni běželi 1. pokus. Jako první běžel Michal, a měl čas 21,05. Poté běžel Adam, který měl čas 21,28. A nakonec Jája, která měla čas 22,85.

    Následovaly 2. pokusy. Opět běžel první Michal, který měl čas 21,06. Dále běžel Adam, kterému se bohužel zasekla hadice a na konci kladiny spadl. Výsledný čas měl měl 35,42, ale pokus byl neplatný, protože z kladiny spadl ještě před čárou. Poté běžela Jája, která se ve druhém pokusu o trochu zlepšila na čas 22,63.

    Po odběhnutí jsme se šli občerstvit párkem v rohlíku a čekali jsme na výsledky. Počítal se opět lepší čas. Jája se ve své kategorii umístila na 12. místě, Adam na 14. místě a Michal na 12. místě. Na republiku už jsme nepostoupili, protože postupovala jen 7 dětí z každé kategorie. I tak jsme ale rádi, že jsme se zúčastnili krajského kola, byla to dobrá zkušenost a na příště víc zamakáme.

    Při cestě domů nás vedoucí za odměnu vzali do Liberce do Mekáče. Byla to nejlepší odměna i soutěž, jakou jsme zažili.

FOTO a VIDEO: ZDE