150. Výročí SDH Roztoky u Jilemnice - 25.6.2022

29.06.2022 20:19

    V sobotu 25. června jsme uspořádali oslavy 150. výročí od založení našeho hasičského sboru. Oslavy byly soustředěny na historickou hasičskou techniku. V dopoledních hodinách proběhl slavnostní nástup, kde byli přivítáni všichni hosté. Někteří roztočtí členové dostali čestná uznání, či vyznamenání. Proběhl proslov starosty sboru. Poté se slova ujal starosta obce Osvald Süss, který za obec předal hasičům nový, krásný, prapor, za který moc děkujeme. Dále proběhly proslovy pozvaných hostů. Po ukončení nástupu byla pro diváky připravena ukázka vyprošťování osoby z vraku auta. Ukázku převedli dobrovolní hasiči z Jilemnice.

    Po obědě jsme se mohli těšit na 10. ročník soutěže v požárním útoku s historickou hasičskou technikou. Soutěže se zúčastnilo 10 parních stříkaček a 5 ručních stříkaček. V parních stříkačkách vyhráli Netolice (31,55) a v ručních stříkačkách Martinice (81,55). Naše družstvo s ruční stříkačkou mělo velké ambice, ale bohužel si jí postavili obráceně, a tak skoro dvě minuty pumpovali na prázdno.

    Odpolední program zpestřila country kapela Alenka, v podvečer začala hrát kapela Lógr, kterou vystřídala kapela Soumrak a nakonec zahrálo Schodiště.

    Moc děkujeme všem zúčastněným, kteří se přišli podívat a podpořit nás. Dále děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravách, realizaci a úklidu akce. A největší díky patří obci Roztoky u Jilemnice.

 

FOTO SDH ROZTOKY: ZDE

ČLÁNEK + FOTO - HASIČOVO: ZDE

MARTIN LUKEŠ FB - ZDE

VĚRA BUCHAROVÁ FB - ZDE