Závody ručních stříkaček Racot (Polsko) - 12.-14.8.2022

22.08.2022 09:09

    O víkendu 12. až 14. srpna 2022 jsme měli čest navštívit závody ručních stříkaček v Racotu (Polsko) a ukázat zde naši historickou parní stříkačku.
    V pátek 12. 8. jsme se vydali okolo poledne na cestu do Polska, ubytování jsme měli ve sportovním gymnáziu v Racotu. Po vybalení jsme šli večeřet a poté odpočívat se soudkem piva a s našimi „bratry a sestrami". Sešli jsme se v hojném počtu.
    Sobotní dopoledne jsme strávili prohlídkou konírny a následnou procházkou po Racotu. Po obědě jsme se připravili a odpravili do obce Nowy Dębiec, k pláži, kde jsme vařili klasické krkonošské kyselo. Šlo zde ochutnat mnoho pokrmů. Bramboráky a guláš od SDH Slavkovice, česnečku od hasičů z Klatov, hovězí vývar od německého sboru Kallinchen či plátky masa od Maďarů. Večer jsme opět trávili družením se s ostatními hasiči.
    V neděli po snídani všichni vyrazili do racotského hipodromu. Po nástupu se zde uskutečnila přehlídka a soutěž (převážně) polských ručních stříkaček. Hasiči ze Slavkovic, z Německa, Maďarska a ze Slovenska se samozřejmě také připojili. Na zakončení jsme společně s hasiči z Klatov uspořádali ukázku parních stříkaček.
    Po vyhodnocení soutěže jsme jeli zpátky do Roztok a asi v jednu hodinu v noci jsme dorazili domů.

    FOTO: ZDE