Výlet mladých hasičů - Stará Oleška - 27.7. - 3.8.2019

21.08.2019 16:11

    Dne 27.7.2019 jsme se vydali na výlet mladých hasičů. Ze starších jeli Matěj, Verča, Natka a Gabča. Z mladších Kája, Anežka, Karolínka, Kačka, Jája, Sába, Eliška, Adam V. a Honzik. V 10:45 jsme se sešli na vlakovém nádraží v Roztokách u Jilemnice. Po jedenácté hodině jsme nasedli na vlak do Staré Paky, kde jsme přesedli na vlak do Liberce. Po hodinové přestávce jsme pokračovali do České Lípy, dále do Jedlové a nakonec do Veselé pod Rabštejnem, kde jsme vystoupili. Poté jsme 45 minut šli pěšky do Staré Olešky, kde jsme se ubytovali v campu Česká Brána. K večeři jsme měli grilované párky a vuřty.

    V neděli 28.7. jsme vstávali o půl osmé. Dali jsme si rozcvičku, omyli jsme se, nasnídali a potom jsme šli na výlet - podívat se na bývalý koncentrační tábor Rabštejn. Poté jsme se vrátili do tábora, kde jsme měli oběd. Celkem jsme ušli 11 km. Po obědě jsme si odpočinuli a vydali se k Olešskému rybníku, kde jsme se vyblbli ve vodě. Jezdili jsme ve člunech, házeli po vedoucích míčky, potápěli se a topili navzájem.

    V pondělí 29.7. jsme vstali v osm hodin. Šli jsme na rozcvičku, na snídani a po deváté hodině jsme vyrazili na výlet. Jeli jsme auty a zaparkovali v Hřensku. Cestou jsme se nenudili, poslouchali jsme Sabinčino "rádio Impuls", které bylo velice výživné. Pěšky jsme došli do Národního parku České Švýcarsko. Svezli jsme se lodičkou po Edmundově soutěsce na řece Kamenici. Mohli jsme zhlédnout vodníka, King-Konga, anakondu, jež je dlouhá 2,5 km nebo delfína. Dále jsme pokračovali pěšky. Procházeli jsme mezi skalami podél řeky Kamenice. Poté jsme se zase svezli na loďce po Divoké soutěsce. Pak jsme došli na Mezné Louky, kde jsme nasedli na autobus a vrátili se zpět do Hřenska, odkud jsme jeli do tábora. Najedli jsme se a šli se koupat k Olešskému rybníku. Potom začala bouřka, tak jsme se museli vrátit do tábora. S bouřkou přišel i déšť a nám nateklo do stanu, kde jsme spali. Všechny věci jsme poklidili a přesunuli se do velkého stanu k vedoucím. Najedli jsme se, převlékli a rozmístili se do stanů vedoucích.

    V úterý 30.7. jsme vstávali v osm hodin. Dali jsme si rozcvičku, nasnídali se a omyli se. Tento den jsme využili na sušení mokrých věcí. Zůstali jsme tedy v táboře. Když jsme natáhli šňůry o pověsili si prádlo, spacáky a karimatky, tak jsme si šli hrát. Poté jsme si dali oběd. K obědu jsme měli výborný guláš s pečivem. Po obědě jsme si zase chvíli hráli a poté jsme se šli vykoupat do rybníka. Když jsme se vrátili, tak jsme si zase hráli. Poté jsme měli večeři, ke které byly toasty.

    Ve středu 31.7. jsme vstávali v osm hodin. Rozcvičili jsme se, nasnídali, omyli a vydali se do Děčína na koupaliště. Tento den trochu poprchávalo a bouřilo, ale jinak bylo hezké počasí a svítilo sluníčko. V bazénech jsme plavali, potápěli se, házeli si s vedoucíma míčky, jezdili na skluzavce a topili se navzájem. K obědu jsme si koupili malé občerstvení a zase se šli koupat. O čtvrté hodině jsme se převlékli do suchých věcí, sbalili se a jeli do tábora. Když jsme přijeli, měli jsme sekanou s bylinkami, bramborovou kaši a okurky. Potom jsme měli pauzu až do večera. K večeři jsme měli výborné noky s grankem a šlehačkou. Kolem deváté hodiny nás zase zasáhla bouřka. Kufry jsme si dali na káry. Mladší spali ve velkém stanu, ale starší se museli rozdělit do stanů vedoucích.

    Ve čtvrtek 1.8. jsme vstávali jako obvykle. Byla rozcvička, snídaně, mytí. Dnes jsme se vydali do NP České Švýcarsko, podívat se na Pravčickou bránu. Vzali jsme si na sebe naše hasičská trička. Každý z nás měl ke svačině housku se sekanou. Z Pravčické brány jsme se vydali na Mezní Louku. Odtamtud jsme se jeli podívat na Trpasličí skálu. Poté jsme se vrátili do tábora. Tomáš s Honzou nám uvařili velmi chutná kolínka s masem a omáčkou. Po umytí nádobí si každý z nás dělal, co chtěl. Mladší jezdili na čtyřkolce a starší si odpočinuli. Pak Zdenda každému rozdal památeční medaile a udělali jsme si pár fotek. K večeři jsme měli obložené chleby se zeleninou.

    Pátek 2.8. byl pro nás předposlední den na táboře. Ráno jsme vstali v osm hodin, rozcvičili jsme se, nasnídali, omyli a převlékli se do plavek. Vydali jsme se do Děčína na koupaliště. Tentokrát nás bylo méně, protože ráno nás opustili Karolínka a Adam V., kteří se v sobotu chystali na dovolenou. Vedoucí Zdenda nám koupil jídlo a po pauze jsme se zase šli koupat. Dělali jsme kotouly, stojky, jezdili na skluzavce a potápěli se. Mezi vedoucími (Zdendou, Standou, Tomem) a Gábou pak propukla bitka s míčky. Poté nám začalo být chladno, tak jsme se sbalili a převlékli. Někteří z nás byli trochu spálení, jiní měli modřince a boule od míčků. K obědu jsme měli bramboráky a maso se zelím. Pak jsme si zase hráli a odpočívali. K večeři jsme si dali párek s rohlíkem či chlebem.

    Sobota 3.8. byl pro nás poslední den na táboře. Ráno jsme vstali v osm hodin, běželi jsme dvě kolečka, nasnídali se a omyli. Poté jsme se začali balit. Abysme nemuseli jet tak dlouho vlakem, tak vedoucí rozhodli, že pojedeme domů auty. Cestou jsme si udělali zastávku na svačinu v Liberci a ve tři hodiny odpoledne si nás rodiče vyzvedli u hasičárny.

    Za výlet mladých hasičů děkujeme našim vedoucím, obci Roztoky u Jilemnice a SDH Roztoky u Jilemnice.

    FOTO: ZDE