O pohár starosty SDH Horní Kalná - 26.8.2023

27.08.2023 14:00

    V sobotu po deváté hodině jsme se vydali na soutěž v požárním útoku do Horní Kalné. Na tuto soutěž jsme zavítali po pěti letech, a dokonce si i někteří vzpomněli, že už tu soutěžili. Takový kopec totiž nikde jinde nemají. 

    Počasí nám ze začátku moc nepřálo, kvůli dešti byl i pozdější nástup, na kterém jsme stejně zmokli. Na nástupu jsme si vylosovali startovní čísla a šlo se soutěžit. Hasiči z Kunčic potřebovali na výpomoc pravý proud, a tak jim pomohla Dorotka, která to skvěle zvládla. Poté šlo na přípravu družstvo mladších a zrovna přestávalo pršet. 

    Za družstvo mladších nastoupili - Michal, Dominik, Eliška J., Elinka, Eliška L., Dorotka a Ríša. Na startu nás trochu vystresoval rozhodčí, protože mu přestala fungovat startovací technika, a tak jsme museli chvíli čekat. Po odstartování jsme se všichni rozeběhli na svá místa a spojili vše co máme. Po menším Ríšově zdržení mohla přijít na řadu i voda. Levý proud - Dominik nastříkal za čas 29,15 a pravý proud - Dorotka nastříkala za čas 30,44.

    Družstvo starších soutěžilo již za slunečného počasí. Nastoupili - Anežka, Kája, Jája, Sába, Elinka, Adam a Honza. Požární útok jsme zvládli bez větších zádrhelů a hlavně Kája nabrala. Levý proud - Sába nastříkala za čas 21,17 a pravý proud - Honza nastříkal za čas 20,48.

    Po odběhnutí jsme si počkali na vyhlášení, kde jsme se dozvěděli umístění. Mladší družstvo se umístilo na 3. místě a starší družstvo na 1. místě. Za odměnu jsme dostali tašku plnou dobrot, diplom a medaile, starší i šampaňské.

 

FOTO: ZDE