7. Celostátní sraz hasičstva - Litoměřice - 8.6. - 10.6.2017

17.06.2017 13:04

8.6. - 10.6.2017 se v Litoměřicích konal již 7. Celostátní sraz hasičstva. Sjelo se přes tři tisíce hasičů, kteří předváděli svojí hasičskou techniku. 

    My jsme se sešli ve 14:00 u naší hasičské garáže, kde jsme naložili naší parní stříkačku, a poté jsme vyrazili na cestu k Litoměřicím. Cestou jsme se stavili na večeři a pokračovali v cestě. Po příjezdu do Litoměřic jsme se zaregistrovali na výstaviště, kde jsme zanechali parní stříkačku a jeli jsme se ubytovat do stanového městečka u řeky, kde byly také vystaveny nákladní automobily a tanky. 

    V pátek ráno jsme zahájili předvádění parní stříkačky pro příchozí návštěvníky, ale i pro ostatní sbory. Předvádění probíhalo celý den a vyvrcholilo odpoledním natáčením České televize.

    V sobotu ráno jsme zahájili hlavní den výstavy. Na desátou hodinu se všichni přesunuli na Litoměřické náměstí, kde probíhal slavnostní nástup a průvod. Po třinácté hodině se všichni vrátili zpět na výstaviště, kde se pokračovalo v předvádění techniky, focení fotek a družení s ostatními sbory. V 18:00 bylo ukončení, kdy jsme si vše zbalili, rozloučili se s ostatními sbory, naložili parničku a vydali se k domovu. Cestou jsme se opět zastavili na večeři. Po dojetí domů jsme vše uklidili a těšíme se na další akci.

 

Účastnící: Grosman Jaroslav, Ginzl Kamil, Kaván Bohuslav, Kobrle Tomáš (fotograf), Lumenda Jan (řidič)

Foto: ZDE